pastile de slabit

Pastile de Slabit Eficiente si Rapide care se gasesc in farmacii

Prescriptiile medicale pentru slabit, de asemenea cunoscute drept medicamente anti-obezitate sau pastille de slabit sunt uneori prescrise unui pacient ca un instrument aditional in tratamentul de slabit. Instrumentele adaugate tratamentului medicamentos de obicei includ o schita pentru alimente mai scazute in grasimi si calorii, si de asemenea un program de exercitii fizice regulate.

Majoritatea produselor pentru slabit care inhiba apetitul sunt cunoscute ca si droguri clasificate, cu un anumit component numit anorectic. Unele medicamente pentru pierderea in greutate contin un element stimulator si intra in categoria de substante controlate, de Agentia de Control al Medicamentului (DEA). In 2012, FDA-ul a aprobat doua noi pastile de slabit, primele de peste un deceniu – Belviq si Osymia. De atunci, au fost aprobate mai multe medicamente de acest tip, incluzand Contrave, Saxenda si Belviq XR.

Pacientii care sunt supraponderali sau obezi, cu orice afectiune medicala, trebuie sa se consulte cu medicul inaintea inceperii unui program de slabit, sau program cu exercitii fizice.

Exista foarte putine alegeri justificate pentru medicamentele fara reteta (OTC), sau fara prescriptie medicala in ceea ce priveste slabirea eficace. Un agent care este valabil fara prescriptie este Alli (Orlistat), o versiune cu doza mai mica a medicamentului Xenical.

Multe persoane care isi doresc sa slabeasca in greutate, s-ar putea sa incerce cu suplimentele de dieta, sau cu medicamente din plante naturale. Dar majoritatea acestor produse nu au fost studiate indeajuns pentru eficacitate sau siguranta, si niciunul nu a fost aprobat de Administratia SUA pentru medicamente si alimente(FDA) pentru scaderea in greutate. Inainte de a folosi suplimente din plante naturale sau dietetice pentru slabit, consulta un furnizor de asistenta medicala pentru sfaturi.

Cat de mult pot slabi folosind pastile de slabit?

Pastilele pentru slabit pot fi o optiune pentru pacientii care au probleme serioase de sanatate, precum hipertensiune arteriala, diabetul de tip 2, sau colesterol ridicat si nu-si pot controla greutatea doar cu dieta si exercitii fizice. Medicamentele pentru slabit nu trebuie sa fie un inlocuitor al alimentatiei sanatoase sau programului de exercitii fizice regulate.

Pacientii care utilizeaza medicamente pentru slabit peste un an de zile, pot pierde aproximativ 5% pana la 10% din greutatea lor initiala, atunci cand sunt folositi ca parte a unui plan de dieta si exercitii fizice. Cu toate acestea, in cazul majoritatii medicamentelor pentru pierderea in greutate, daca nu ati pierdut cel putin 5% din greutatea initiala a corpului dupa 12 saptamani, este putin probabil sa obtineti si sa sustineti pierderea in greutate semnificativ clinic cu un tratament continuu.

Cele mai bune pastile de slabit

Denumire FirmaDenumire GenericaDescriere
Adipex-PPhentermineReduce pofta de mancare; anorectic (element care produce anorexie)
AlliOrlistatInhibitor al lipazei; impiedica absorbtia grasimilor din intestine
Belviq, Belviq XRLorcaserinAgosnit receptor selectiv al serotoninei 2C; promoveaza un sentiment de intregime, deplinatate sau satietate
Bontril PDMPhendimetrazineSuprimant al poftei de mancare; anorectic
DesoxynMethamphetamineSuprimant al poftei de mancare, a se utiliza cu precautie daca este prescris pentru slabire din cauza potentialului ridicat de abuz, distributie ilegala
DidrexBenzphetamineSuprimant al poftei de mancare; anorectic
DiethylpropionDiethylpropionSuprimant al poftei de mancare; anorectic
MeridiaSibutramineAnorectic: retras de pe piata din US in 2010 din cauza riscurilor cardiace ridicate
QsymiaPhentermine si topiramateCombinare intre suprimant al poftei de mancare si anorectic; nu se cunoaste actiunea exacta a topiramatului asupra pierderii in greutate
SuprenzaPhentermineInhibitor al poftei de mancare; anorectic
XenicalOrlistatInhibitor al lipazei; forma de prescriptie de Alli (OTC); doza mai mare decat Alli; impiedica asimilarea grasimilor din intestin
ContraveBupropion hydrochloride-naltrexone hydrochlorideSporeste metabolismul, suprima pofta de mancare, afecteaza centrul de recompensa central (mecanism propus)
SaxendaLiraglutideGLP-1-ul poate regla zonele creierului implicate in apetit (mecanism propus)

Cat de eficace sunt pastilele de slabit?

Pastilele pentru slabit nu functioneaza mereu pentru toata lumea. De obicei, se recomanda pierderi in greutate, in conditii de siguranta, a unu-doua kilograme pe saptamana.

In mod normal, aceste pastile de slabit duc la o pierdere in greutate intre 5% si 10% intr-o perioada de 12 luni, cand sunt integrate in dieta si planul de exercitii fizice.

Pentru un pacient care cantareste 200 pounds (aproximativ 91 de kilograme) asta ar insemna slabirea a circa 10-20 pounds (aproximativ intre 5-10 kilograme) intr-un an, care s-ar incadra in limitele sigure de pierdere in greutate. Cu toate ca aceasta cantitate de slabire pare mica, poate fi suficienta pentru a ajuta la scaderea tensiunii arteriale, sau a avea un rezultat pozitiv asupra glicemiei.

Cine ar trebui sa ia pastile de slabit?

In general, majoritatea persoanelor supraponderale, ar trebui initial sa incerce sa dea kilogramele jos cu ajutorul dietei si a exercitiilor fizice. Medicamentele de dieta pe baza de reteta se folosesc in cazuri mai severe, precum atunci cand slabirea nu a dat randamente si pacientul prezinta riscuri mari de sanatate asociate cu circumstanta de a fi supraponderal sau obez. Si totusi, dieta si exercitiile fizice ar trebui mereu sa fie utilizate in parteneriat cu pastilele de slabit.

Majoritatea medicamentelor pentru slabit mentioneaza, pe eticheta pachetului, ca o persoana ar trebui sa indeplineasca anumite conditii, cum ar fi un indice de masa corporala irdicat (IMC) si / sau sa aiba un risc medical grav inainte de a utiliza medicamentul respectiv.

Pastilele de slabit, de obicei sunt recomandate pentru pacientii obezi, cu un indice de masa corporala initiala (IMC) mai mare de 30 kg / m2 sau pacientii supraponderali, cu un IMC mai mare de 27 kg / m2 in prezenta altor factori de risc (de exemplu tensiune arteriala ridicata, diabet de tip 2, colesterol ridicat).

Exemplele de probleme medicale serioase includ:

  • Diabet de tip 2;
  • Tensiune arteriala ridicata;
  • Colesterol ridicat;
  • Boli cardiace;
  • Risc de accident vascular cerebral;
  • Apnee in somn

Pentru a ajuta determinarea riscului tau de sanatate in functie de greutate, calculeaza-ti indexul de masa folosind acest calculator calorii.

Ar trebui sa incerc sa slabesc daca sunt gravida?

O anumita cantitate de crestere suplimentara in greutate, si nici o pierdere in greutate, este recomandata in prezent pentru toate femeile gravide, inclusiv acele femei deja supraponderale sau obeze.

Pastilele de slabit nu ar trebui luate in timpul sarcinii. Toate medicamentele de slabit se incadreaza in categoria interzisa in timpul sarcinii (insemnand a nu fi administrate). Pierderea in greutate nu ofera niciun beneficiu si poate chiar dauna fatului. Vorbeste cu doctorul tau despre cat de mult si cat de repede ar trebui sa cresti in greutate in timpul sarcinii.

Administrare capsula de slabit

Cand vine vorba de cele mai bune pastile de slabit, se pare ca nu exista nici o formula magica. Cu toate ca unele pastile si suplimente mentionate mai sus pot contribui la scaderea in greutate, cantitatile sunt, de obicei, modeste.

Cafeina, extractul de ceai verde si orlistatul par sa aibe cele mai amanuntite cercetari care sustin afirmatiile facute.

Unele pastile de slabit pot avea, de asemenea, si efecte adverse, cele mai comune fiind disconfortul stomacului si modificarile miscarilor intestinale.

Suplimentele dietetice nu se confrunta cu acelasi control ca si medicamentele care sunt aprobate de Administratia Medicamentelor si Alimentelor din U.S. (FDA), prin urmare siguranta lor nu este mereu, pe deplin inteleasa. Inainte de a lua orice supliment pentru slabit, este cel mai bine sa vorbesti cu un medic sau orice alt profesionist din domeniul sanatatii.

Cea mai buna sansa a persoanelor care incearca sa slabeasca este sa reduca portia de mancare, sa manance proteine si legume slabe, si bineinteles sa faca exercitii fizice regulat.